Recepty ze zvěřiny

Zaječí hřbet plněný sušenými švestkami a mandlemi se švestkovou omáčkou

6 porcí hřbet bez kosti z jednoho zajíce, 8 sušených švestek, 8 velkých blanšírovaných mandlí, 2 lžíce slunečnicového olejena marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce sirupu z mladých borovicových výhonků a jehličí, lžíce citronové šťávy...

Šoulet s pečenou divokou husou

4 porce 300 g pečené zvěřiny z divoké husy, 200 g ječných krup, 150 g žlutého hrachu, 100 g mraženého zeleného hrášku, 2 velké stroužky česneku, 1 šalotka, 3 lžíce husího nebo vepřového sádla, lžíce...

Kaldoun z divoké husy se širokými nudlemi a žemlovými knedlíčky

6 až 8 porcí konce křídel, krk a droby (játra, srdce, žaludek) z divoké husy, 3 velké mrkve, 2 petržele, půlka celeru, 1 menší cibule, 2 bobkové listy, 5 jalovčinek, 5 kuliček nového koření, půl...

Divoká husa pečená s hruškami a sušenými švestkami

6 až 8 porcí kuchyňsky opracovaná divoká husa, 5 středně velkých hrušek, 100 g vypeckovaných sušených švestek, rovná lžíce jalovčinek, sůl

Grilovaná jelení svíčková, hráškové pyré, restované lišky

4 porce 600 g jelení svíčkové, pepř čtyř barev, slunečnicový olej, sůl Důkladně odblaněnou svíčkovou osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem, posypeme čerstvě podrceným pepřem a necháme v pokojové teplotě alespoň půl hodiny odležet. Mezitím si...

Daňčí krém se slaninou

6 porcí 250 g daňčího ořezu bez kosti, 250 daňčích kostí s klouby, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 šalotka, 3 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 100 ml 33% smetany, 50 ml...

Jelení sekaná ve slaninovém kabátku

600 g mleté jelení zvěřiny, 200 g mletého libového vepřového boku, 2 tvrdší housky, 200 ml mléka, 2 menší vejce, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, hrstka nasekané petrželové natě, 1/2 lžičky podrceného růžového pepře, 1/2...

Zvěřinová gulášová polévka

6 až 8 porcí 500 g jelení zvěřiny na guláš, 1,5 litru zvěřinového vývaru nebo vody, 150 ml červeného vína, 4 velké brambory, 1 větší mrkev, 1 menší cibule, 2 velké stroužky česneku, 2 lžíce...

Ragú z divočáka na černém pivu se žampiony

6 porcí 900 g plece z divočáka bez kosti, 500 ml černého piva, 350 ml zvěřinového vývaru, 300 g čerstvých žampionů s malými hlavičkami, 1 větší šalotka, 50 g slaniny, vrchovatá lžíce sádla, 2 lžíce...

Ukázky z kuchařky