Recepty ze zvěřiny

Vařená daňčí plec s křenovou omáčkou a chlebovým knedlíkem

750 g daňčí plece bez kosti, 1 menší cibule, kousek mrkve, petržele a celeru, 2 bobkové listy, 5 jalovčinek, lžička celého černého pepře, sůlna omáčku: 500 ml zvěřinového vývaru, 130 ml smetany ke šlehání, 80...

Velikonoční zvěřinová sekaná

750 g mleté zvěřiny (různý ořez, může být i z více druhů zvěře), 250 g mletého vepřového boku, 1 kapie, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 3 syrová a 3 natvrdo uvařená vejce, strouhanka dle potřeby...

Glazovaná jelení kýta s rozmarýnovými bramborami

1 kg jelení kýty bez kosti, čerstvě podrcený růžový pepř, sůl, 3 lžíce slunečnicového olejena glazuru: 2 lžíce brusinkového džemu přepasírovaného přes husté sítko, 3 lžíce portského, lžíce medu, lžička dijonské hořčicena rozmarýnové brambory: 1...

Bažantí vývar s celestýnskými nudlemi a restovanou zeleninou

bažantí vývar: skelety ze dvou bažantů, 1 mrkev, 1 petržel, půlka menšího celeru, lžička krupicového cukru, lžička celého pepře, 5 jalovčinek, sůlcelestýnské nudle: 250 ml plnotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, hrst plocholisté...

Bažantí prsa na tymiánu

4 porce prsní filety ze dvou bažantů (800 g), 2 červené cibule, 1 limetka, svazeček čerstvého tymiánu, 200 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě podrcený zelený pepř, sůl

Bažantí stehna na krvavých pomerančích

4 porce 4 bažantí stehna s kůží a kostí, 2 krvavé pomeranče, 200 ml sladšího bílého vínana marinádu: šťáva z jednoho krvavého pomeranče, 2 lžíce lesního medu, 2 lžíce olivového oleje, lžíce najemno nastrouhaného čerstvého...

Jelení vývar s játrovými knedlíčky a vlasovými nudlemi

8 porcí na vývar: 1, 5 kg jeleních kostí, 2 mrkve, 1 petržel, půlka menšího celeru, 1 cibule, rovná lžička celého pepře, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, 3 lžíce olivového...

Zaječí hřbet plněný sušenými švestkami a mandlemi se švestkovou omáčkou

6 porcí hřbet bez kosti z jednoho zajíce, 8 sušených švestek, 8 velkých blanšírovaných mandlí, 2 lžíce slunečnicového olejena marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce sirupu z mladých borovicových výhonků a jehličí, lžíce citronové šťávy...

Šoulet s pečenou divokou husou

4 porce 300 g pečené zvěřiny z divoké husy, 200 g ječných krup, 150 g žlutého hrachu, 100 g mraženého zeleného hrášku, 2 velké stroužky česneku, 1 šalotka, 3 lžíce husího nebo vepřového sádla, lžíce...

Ukázky z kuchařky