Recepty ze zvěřiny

Jelení játra s karamelizovanými hruškami a brusinkami

4 porce játra: 500 g jeleních jater z mladého kusu, 1 malá červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, kůra z 1 pomeranče, špetka pálivé papriky, čerstvě mletý barevný pepř, sůlhrušky: 2 větší...

Jelení řízky s citronovou omáčkou

4 porce 450 g jelení kýty z mladého kusu, 100 g hladké mouky, citronový pepř, sůl, 3 vejce; slunečnicový olej na smažení na omáčku: 4 lžíce másla, 1 citron, lžíce hladké mouky, 150 ml bílého...

Ragú z divoké kachny s hříbky

4 porce Stehna bez kůže a kosti, jatýrka a srdíčka ze dvou divokých kachen, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá šalotka, 5 menších nebo 2 větší smrkové hříbky, 200 ml červeného vína, 100 ml zvěřinového...

Prsa z divoké kachny s malinovou omáčkou

4 porce prsa: prsní filety s kůží ze dvou mladých divokých kachen, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce másla, lžička růžového pepře, hrubozrnná sůlomáčka: 500 ml sladšího červeného vína, dvě hrsti čerstvých malin, lžíce másla, lžička...

Divoký holub pečený ve vinném listu

4 porce 2 mladí divocí holubi, 4 vinné listy, 4 dlouhé tenké plátky prorostlého špeku, 60 g másla, 5 jalovčivek, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli

Vývar z divokého holuba s restovanou zeleninou a zastřenými křepelčími vajíčky

6 porcí 1 kuchyňsky opracovaný divoký holub, 1 mrkev, čtvrtka celeru, 20 cm pórku, 1 červená cibule, 18 křepelčích vajíček, 50 ml portského, 2 lžíce másla, 2 bobkové listy, 5 jalovčinek, půl lžičky celého pepře...

Srnčí kousky na česneku a zázvoru s blanšírovanou brokolicí

600 g srnčího hřbetu bez kosti, 1 velká růžice květákové brokolice, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 150 ml zvěřinového vývaru nebo vody, 60 ml sladké sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce třtinového cukru...

Jelení plec na divokém koření, červená řepa na způsob zelí, bramborové knedlíky

1 kg jelení plece bez kosti, 100 g slaniny, 200 ml červeného vína, 200 ml zvěřinového vývaru, 2 lžíce sádla, vrchovatá lžíce celého divokého koření (jalovec, nové koření, černý pepř), 2 bobkové listy, sůl

Guláš ze zvěřinových špekáčků s lesními houbami

6 větších brambor, 4 zvěřinové špekáčky, 2 velké hrsti sušených smrkových hřibů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, lžička sladké a špetka pálivé papriky, sušené...

Ukázky z kuchařky