Recepty ze zvěřiny

Plněná bažantí prsa

4 prsní filety z bažanta (ze 2 kusů), 200 g čerstvého smetanového sýra, 4 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu, 4 lžíce sušených rajčat v oleji, 2 velké hrsti baby špenátu, 2 lžíce slunečnicového oleje, mletý bílý...

Srnčí kližka se šípkovou harissou

1,5 kg srnčí kližky s kostí, 100 g šípkové harissy, 30 g třtinového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce červeného octa, 5 čerstvě podrcených jalovčinek, sůlk podávání: čerstvá nať plocholisté petržele, hustý jogurt řeckého typu...

Šípková harissa

250 g dužniny velkých plodů růže svraskalé, 4 kapie, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, hrst čerstvých okvětních lístků růže svraskalé, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžičky soli, lžička uzené papriky...

Ragú z divočáka se švestkami

800 g kýty z divočáka bez kosti, 500 ml zvěřinového vývaru, 300 ml červeného vína, 300 g čerstvých švestek, 2 větší mrkve, 150 g celeru, 20 sterilovaných perlových cibulek, stroužek česneku, 2 lžíce švestkových povidel...

Jelení hamburger s rebarborovým čatní, restovanými žampiony a karamelizovanou červenou cibulí

na hamburger: 600 g mleté jelení zvěřiny z kýty nebo plece, 1 žloutek, malá šalotka, snítka čerstvého citronového tymiánu, kůra a šťáva z půlky citronu, citronový pepř, sůl; olivový olej na grilovánína pikantní majonézu: 150...

Rebarborové čatní s brusinkami

700 g řapíků rebarbory, 500 g červených jablek, 400 g třtinového cukru, 100 g sušených brusinek, 3 velké červené cibule, 50 g čerstvého zázvoru, 100 ml červeného vinného octa, lžička červeného kari koření, 2 lžičky...

Zvěřinový mletý kebab

na kebab: 450 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 150 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, hrst plocholisté petržele, jemně mleté zvěřinové koření, sůl; olej na opékánína dip: 250 g zakysané smetany...

Jelení závitky s pestem z medvědího česneku

8 řízků z jelení kýty, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 8 rovných lžiček pesta z medvědího česneku, 200 ml smetany na vaření, zvěřinový vývar, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce másla, 2 lžíce instantní světlé...

Pesto z medvědího česneku

velký svazek medvědího česneku, 50 g slunečnicových semínek, 40 g parmezánu, 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 lžičky citronové šťávy, lžička balzamikového krému, citronový pepř, chilli vločky, sůl

Ukázky z kuchařky