Recepty ze zvěřiny

Pesto z medvědího česneku

velký svazek medvědího česneku, 50 g slunečnicových semínek, 40 g parmezánu, 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 lžičky citronové šťávy, lžička balzamikového krému, citronový pepř, chilli vločky, sůl

Prsa z divoké kachny se sladkokyselou chilli omáčkou a batátovým pyré

4 porce prsa: prsní filety s kůží ze dvou mladých divokých kachen, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce másla, lžička růžového pepře, hrubozrnná růžová sůlchilli omáčka: 300 ml sladšího červeného vína, 200 ml vody, 100 g...

Pečené orebice plněné nádivkou s brusinkami a mandlemi

2 orebice, 50 g kukuřičného kuskusu, 100 ml zvěřinového vývaru, menší sklenice brusinkového kompotu (390 g), 4 lžíce blanšírovaných mandlí, 4 lžíce rozinek, 4 plátky másla, lžička kukuřičného škrobu, lžička balzamikového krému, čerstvá máta, mletý...

Daňčí játra na rozmarýnu s fíky

600 g daňčích jater, 100 g sušených baby fíků, 2 červené cibule, 4 lžíce balzamikového krému s fíky, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce másla, 100 ml zvěřinového vývaru, 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu, čerstvě...

Svatomartinská divoká kachna

4 porce 1 kuchyňsky opracovaná divoká kachna, 2 syrové červené řepy, 16 malých brambůrek, 4 červené blumy, 4 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, snítka čerstvého rozmarýnu, 4 bobkové listy, lžíce...

Polévka z černé čočky s grilovaným jelením hřbetem

400 g černé čočky, 300 g jeleního hřbetu bez kosti, 1,5 l zvěřinového vývaru, 2 mrkve, 1 malá šalotka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce másla, 2 bobkové listy, 3 jalovčinky, 3 kuličky...

Srnčí kuličky sumac v omáčce z granátového jablka

na sumac kuličky:450 g mleté srnčí zvěřiny, 450 g mletého krůtího masa, 50 g jemných ovesných vloček, 1 červená cibule, 1 velké vejce, 2 lžíce nasekané koriandrové natě, 2 lžičky sušené máty, 1/2 lžičky koření...

Mleté bifteky z divočáka ve slaninovém kabátku

na bifteky: 250 g vepřového boku bez kosti, 110 g plece bez kosti z divočáka, 110 g jater z divočáka, 110 g anglické slaniny vcelku, 110 g strouhanky, 100 ml mléka, 1 šalotka, 1 chilli...

Divoká kachna pečená s jablky a švestkami

4 porce 1 kuchyňsky opracovaná divoká kachna, 2 pevná jablka se zelenou slupkou, 12 čerstvých švestek, 2 šalotky, snítka čerstvého tymiánu, 300 ml zvěřinového vývaru, 3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžička drceného...

Ukázky z kuchařky