Recepty ze zvěřiny

Pirohy s mletou zvěřinou a žampiony

těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 ml smetany na vaření, 80 g másla, 1/2 sáčku prášku do pečiva, sůlnáplň: 250 g mleté zvěřiny z mladého kusu (může být směs více druhů), 150 g žampionů, 1šalotka...

Višňové čatní se zázvorem

1 kg vypeckovaných dobře vyzrálých višní, 300 g třtinového cukru, 10 g pektinu, 4 jarní cibulky s natí, 1 masitá žlutá paprika, 5 cm čerstvého zázvoru, 100 ml pomerančového džusu, 2 lžíce medu, 2 lžíce...

Panenská svíčková z divočáka na zázvoru s fazolkami

4 porce 400 g panenské svíčkové z divočáka, plechovka konzervovaných rajčat (400 g), 200 g čerstvých zelených fazolek, 150 ml zvěřinového vývaru, 1 citron, 2 lžíce medu, 2 lžíce škrobu, lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, lžička...

Zvěřinová sekaná pečená v mléce

500 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 500 g mletého vepřového masa, 150 g prosciutta (sušená italská šunka), 70 g parmezánu, 60 g másla, 30 g strouhanky, 1 litr mléka, 100 ml bílého...

Pikantní srnčí směs na křehkém salátu

500 g mleté srnčí zvěřiny, 70 g nesolených jader kešu ořechů, 3 jarní cibulky s natí, 1 menší šalotka, 1 stroužek česneku, 4 lžíce hoisin omáčky, lžíce sladké sójové omáčky, 1/2 lžičky česnekové chilli omáčky...

Srnčí kýta na tymiánu se žampiony a sušenými rajčaty

800 g srnčí kýty bez kosti, 400 g menších bílých žampionů, 120 g sušených rajčat, 1 malá šalotka, 500 ml zvěřinového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, rovná lžička sušeného tymiánu, sůl

Velikonoční polévka z mladých kopřiv

4 plné hrsti mladých kopřiv, 3 středně velké brambory, 1 malá šalotka, 2 velké stroužky česneku, lžíce olivového oleje, lžíce másla, mletý bílý pepř, sůl

Vařená jelení plec s rajskou omáčkou

800 g jelení plece bez kosti, 1 menší cibule, kousek mrkve, petržele a celeru, 2 bobkové listy, 3 jalovčinky, 1/2 lžičky celého černého pepře, sůlna omáčku: 200 g konzervovaných loupaných rajčat, 140 g rajského protlaku...

Daňčí ragú na víně s kořenovou zeleninou

1 kg daňčí plece bez kosti, 150 g slaniny, 2 lžíce másla, 2 větší mrkve, 1 petržel, půlka celeru, 1 cibule, 300 ml červeného vína, zvěřinový vývar, 3 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce rybízového džemu...

Ukázky z kuchařky