Recepty ze zvěřiny

Pastýřský zvěřinový koláč

na masovou směs: 500 g mleté zvěřiny, 300 g žampionů, 3 rajčata, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 1 šalotka, 5 lžic sterilovaného hrášku, 5 lžic sterilované kukuřice, 3 lžíce rajčatového pyré, 3 lžíce strouhanky, lžíce...

Pikantní grilované jelení srdce na peruánský způsob

500 g jeleního srdcena marinádu: 2 najemno nastrouhané stroužky česneku, 4 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce olivového oleje, lžíce chilli pasty, lžička dijonské hořčice, ½ lžičky mletého koření na zvěřinu, ½ lžičky mletého římského...

Daňčí plátky s restovanou paprikou

800 g daňčí kýty bez kosti, 1 zelená a 1 žlutá masitá paprika, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 300 ml zvěřinového vývaru, 100 ml smetany na šlehání, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2...

Kořeněné srnčí kuličky v kari omáčce

na kořeněné kuličky: 1 kg srnčí plece bez kosti, 2 lžíce jogurtu, lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru, lžička podrceného římského kmínu, po špetce mletého hřebíčku, skořice, kajenského pepře a nastrouhaného...

Srnčí kýta marinovaná s výhonky z borovice

1 kg srnčí kýty bez kosti, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce máslana marinádu: 700 ml suchého červeného vína, 500 ml zvěřinového vývaru, 4 stonky řapíkatého celeru, 3 mrkve, 1 malý citron, hrst mladých výhonků...

Kotlety z divočáka s balzamikovou omáčkou

6 kotlet s kostí z mladého divočáka (nejlépe ze selete), 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 150 ml balzamikového octa, 130 g světle hnědého třtinového cukru, směs mletého koření na zvěřinu, sůl

Pečené batáty s mletou zvěřinou

2 středně velké batáty, 250 g mleté zvěřiny, 100 g čerstvé kapusty, 150 g sýra feta, 2 lžíce olivového oleje, lžíce másla, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, hrst pokrájené čerstvé pažitky, směs mletého zvěřinového koření...

Pečená žebra z divočáka s ananasovou omáčkou

2 kg žeber z mladého divočáka (nejlépe ze selete), 4 stroužky česneku, 10 g čerstvého zázvoru, 500 ml ananasového džusu, 50 ml sladké sójové omáčky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce...

Zaječí hřbet na rozmarýnu s kapary

zaječí hřbet s kostí, 500 ml bílého vinného octa, 300 ml suchého bílého vína, zvěřinový vývar, 100 g slaniny vcelku, 1 šalotka, 4 lžíce kaparů, 2 lžíce olivového oleje, snítka čerstvého rozmarýnu, 5 bobkových listů...

Ukázky z kuchařky