Recepty ze zvěřiny

Srnčí kousky na česneku a zázvoru s blanšírovanou brokolicí

600 g srnčího hřbetu bez kosti, 1 velká růžice květákové brokolice, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 150 ml zvěřinového vývaru nebo vody, 60 ml sladké sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce třtinového cukru...

Jelení plec na divokém koření, červená řepa na způsob zelí, bramborové knedlíky

1 kg jelení plece bez kosti, 100 g slaniny, 200 ml červeného vína, 200 ml zvěřinového vývaru, 2 lžíce sádla, vrchovatá lžíce celého divokého koření (jalovec, nové koření, černý pepř), 2 bobkové listy, sůl

Guláš ze zvěřinových špekáčků s lesními houbami

6 větších brambor, 4 zvěřinové špekáčky, 2 velké hrsti sušených smrkových hřibů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, lžička sladké a špetka pálivé papriky, sušené...

Medailonky z divočáka s lepenicí

600 g hřbetu z divočáka bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce čerstvě podrceného pepře čtyř barev, sůl

Grilované srnčí roládky se slaninou a baby špenátem

600 g srnčí kýty bez kosti z mladého kusu, 200 g anglické slaniny v plátcích, 100 g čerstvého baby špenátu, 2 lžíce medové hořčice, mletý zelený pepř, sůl

Srnčí řízky ve vinném těstíčku se sýrem s bramborovo-petrželovým pyré

čtyři velké řízky ze srnčí kýty, mletý bílý pepř, sůl, slunečnicový olej na smaženína těstíčko: 200 ml bílého vína, 2 vejce, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce najemno nastrouhaného tvrdého sýra, hrstka nadrobno...

Vařená daňčí plec s křenovou omáčkou a chlebovým knedlíkem

750 g daňčí plece bez kosti, 1 menší cibule, kousek mrkve, petržele a celeru, 2 bobkové listy, 5 jalovčinek, lžička celého černého pepře, sůlna omáčku: 500 ml zvěřinového vývaru, 130 ml smetany ke šlehání, 80...

Velikonoční zvěřinová sekaná

750 g mleté zvěřiny (různý ořez, může být i z více druhů zvěře), 250 g mletého vepřového boku, 1 kapie, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 3 syrová a 3 natvrdo uvařená vejce, strouhanka dle potřeby...

Glazovaná jelení kýta s rozmarýnovými bramborami

1 kg jelení kýty bez kosti, čerstvě podrcený růžový pepř, sůl, 3 lžíce slunečnicového olejena glazuru: 2 lžíce brusinkového džemu přepasírovaného přes husté sítko, 3 lžíce portského, lžíce medu, lžička dijonské hořčicena rozmarýnové brambory: 1...

Ukázky z kuchařky