Recepty ze zvěřiny

Zvěřinové kuličky v brusinkové omáčce

na zvěřinové kuličky:500 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 30 g parmazánu, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, lžíce olivového oleje, lžíce másla, lžíce citronové šťávy, lžička citronové kůry, mleté koření na zvěřinu, sůlna...

Jelení kotlík s fazolemi

500 g jelení kýty bez kosti, 400 g konzervovaných krájených rajčat, 250 g konzervovaných bílých fazolí, 250 g konzervovaných červených fazolí, 1 větší červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového...

Bažantí stehna na brusinkách

4 bažantí stehna s kůží, lžíce másla, 100 g čerstvých brusinek, lžíce medu, lžíce olivového oleje na marinádu: 100 g čerstvých brusinek, kůra a šťáva z 1 pomeranče, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2...

Zaječí roláda

hřbet z jednoho zajíce, 600 g libového vepřového boku bez kosti a kůže, 100 g anglické slaniny v dlouhých plátcích, 1 velká kapie, 1 velká šalotka, instantní světlá jíška, směs mletého koření na zvěřinu, sůl

Bažantí prsa s tymiánovou omáčkou

prsa bez kosti ze dvou bažantích kohoutů, 500 ml zvěřinového vývaru, 4 šalotky, 6 až 8 snítek čerstvého citronového tymiánu, 1 citron, 100 g másla, 50 g slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 vrchovaté lžíce...

Lovecká polévka s kroupami a hříbky

300 g jelení plece bez kosti, 150 g ječných krup, 6 až 8 středně velkých smrkových hříbků, 2 velké mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla, 3 bobkové listy, 5...

Pastýřský zvěřinový koláč

na masovou směs: 500 g mleté zvěřiny, 300 g žampionů, 3 rajčata, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 1 šalotka, 5 lžic sterilovaného hrášku, 5 lžic sterilované kukuřice, 3 lžíce rajčatového pyré, 3 lžíce strouhanky, lžíce...

Pikantní grilované jelení srdce na peruánský způsob

500 g jeleního srdcena marinádu: 2 najemno nastrouhané stroužky česneku, 4 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce olivového oleje, lžíce chilli pasty, lžička dijonské hořčice, ½ lžičky mletého koření na zvěřinu, ½ lžičky mletého římského...

Daňčí plátky s restovanou paprikou

800 g daňčí kýty bez kosti, 1 zelená a 1 žlutá masitá paprika, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 300 ml zvěřinového vývaru, 100 ml smetany na šlehání, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2...

Ukázky z kuchařky