Recepty ze zvěřiny

Zaječí roláda

hřbet z jednoho zajíce, 600 g libového vepřového boku bez kosti a kůže, 100 g anglické slaniny v dlouhých plátcích, 1 velká kapie, 1 velká šalotka, instantní světlá jíška, směs mletého koření na zvěřinu, sůl

Bažantí prsa s tymiánovou omáčkou

prsa bez kosti ze dvou bažantích kohoutů, 500 ml zvěřinového vývaru, 4 šalotky, 6 až 8 snítek čerstvého citronového tymiánu, 1 citron, 100 g másla, 50 g slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 vrchovaté lžíce...

Lovecká polévka s kroupami a hříbky

300 g jelení plece bez kosti, 150 g ječných krup, 6 až 8 středně velkých smrkových hříbků, 2 velké mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla, 3 bobkové listy, 5...

Pastýřský zvěřinový koláč

na masovou směs: 500 g mleté zvěřiny, 300 g žampionů, 3 rajčata, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 1 šalotka, 5 lžic sterilovaného hrášku, 5 lžic sterilované kukuřice, 3 lžíce rajčatového pyré, 3 lžíce strouhanky, lžíce...

Pikantní grilované jelení srdce na peruánský způsob

500 g jeleního srdcena marinádu: 2 najemno nastrouhané stroužky česneku, 4 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce olivového oleje, lžíce chilli pasty, lžička dijonské hořčice, ½ lžičky mletého koření na zvěřinu, ½ lžičky mletého římského...

Daňčí plátky s restovanou paprikou

800 g daňčí kýty bez kosti, 1 zelená a 1 žlutá masitá paprika, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 300 ml zvěřinového vývaru, 100 ml smetany na šlehání, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2...

Kořeněné srnčí kuličky v kari omáčce

na kořeněné kuličky: 1 kg srnčí plece bez kosti, 2 lžíce jogurtu, lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru, lžička podrceného římského kmínu, po špetce mletého hřebíčku, skořice, kajenského pepře a nastrouhaného...

Srnčí kýta marinovaná s výhonky z borovice

1 kg srnčí kýty bez kosti, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce máslana marinádu: 700 ml suchého červeného vína, 500 ml zvěřinového vývaru, 4 stonky řapíkatého celeru, 3 mrkve, 1 malý citron, hrst mladých výhonků...

Kotlety z divočáka s balzamikovou omáčkou

6 kotlet s kostí z mladého divočáka (nejlépe ze selete), 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 150 ml balzamikového octa, 130 g světle hnědého třtinového cukru, směs mletého koření na zvěřinu, sůl

Ukázky z kuchařky