Recepty ze zvěřiny

Medailonky z divočáka s lepenicí

600 g hřbetu z divočáka bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce čerstvě podrceného pepře čtyř barev, sůl

Grilované srnčí roládky se slaninou a baby špenátem

600 g srnčí kýty bez kosti z mladého kusu, 200 g anglické slaniny v plátcích, 100 g čerstvého baby špenátu, 2 lžíce medové hořčice, mletý zelený pepř, sůl

Srnčí řízky ve vinném těstíčku se sýrem s bramborovo-petrželovým pyré

čtyři velké řízky ze srnčí kýty, mletý bílý pepř, sůl, slunečnicový olej na smaženína těstíčko: 200 ml bílého vína, 2 vejce, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce najemno nastrouhaného tvrdého sýra, hrstka nadrobno...

Vařená daňčí plec s křenovou omáčkou a chlebovým knedlíkem

750 g daňčí plece bez kosti, 1 menší cibule, kousek mrkve, petržele a celeru, 2 bobkové listy, 5 jalovčinek, lžička celého černého pepře, sůlna omáčku: 500 ml zvěřinového vývaru, 130 ml smetany ke šlehání, 80...

Velikonoční zvěřinová sekaná

750 g mleté zvěřiny (různý ořez, může být i z více druhů zvěře), 250 g mletého vepřového boku, 1 kapie, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 3 syrová a 3 natvrdo uvařená vejce, strouhanka dle potřeby...

Glazovaná jelení kýta s rozmarýnovými bramborami

1 kg jelení kýty bez kosti, čerstvě podrcený růžový pepř, sůl, 3 lžíce slunečnicového olejena glazuru: 2 lžíce brusinkového džemu přepasírovaného přes husté sítko, 3 lžíce portského, lžíce medu, lžička dijonské hořčicena rozmarýnové brambory: 1...

Bažantí vývar s celestýnskými nudlemi a restovanou zeleninou

bažantí vývar: skelety ze dvou bažantů, 1 mrkev, 1 petržel, půlka menšího celeru, lžička krupicového cukru, lžička celého pepře, 5 jalovčinek, sůlcelestýnské nudle: 250 ml plnotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, hrst plocholisté...

Bažantí prsa na tymiánu

4 porce prsní filety ze dvou bažantů (800 g), 2 červené cibule, 1 limetka, svazeček čerstvého tymiánu, 200 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě podrcený zelený pepř, sůl

Bažantí stehna na krvavých pomerančích

4 porce 4 bažantí stehna s kůží a kostí, 2 krvavé pomeranče, 200 ml sladšího bílého vínana marinádu: šťáva z jednoho krvavého pomeranče, 2 lžíce lesního medu, 2 lžíce olivového oleje, lžíce najemno nastrouhaného čerstvého...

Ukázky z kuchařky